About Club. Cooperation.


 в Клубе Матэ


АAUTONOMOUS NON-PROFIT ORGANIZATION: CULTURAL AND EDUCATIONAL CENTER "MATE"

 
Legal address: 101000
Moscow st., Myasnitskaya 30/1/2 page 3

Phone number: 952-00-46, 954-89-06,
E-mail: info@club-mate.ru

   

COMMERCIAL PROPOSAL

ANO "MATE" is the exclusive distributor of Argentinian companies«AMANDA», «PIPORI», «Саstiello», «Aquatadora». Companies are known in the world market for their experience in growing the highest quality raw materials on their own, environmental friendly plantations in provinces of Messiones in Argentina. The products of the companies are represented in highly developed countries, they possess highest production technologies, as well as control and quality control laboratories, which allows them to save all the medicinal properties of the drink. The impeccable quality of elite Mate is maintained at level of world standards: it is processed and packaged in its homeland in Argentina. Its unique packaging makes it possible to save aroma and all, even unusual, tastes. Our Mate’s assortment is extremely large. Varieties of different degrees of aging and types of treatment are offered there. Companies have an international quality certificate for beverage called “mate”. The "MATE" project in Russian Federation was conceived and developed to promote a healthy human lifestyle, which could only be reached by supplying high-quality products. Our center "MATE" is partially financed by the Government of Moscow.

A creative approach to our products’ promotion has been repeatedly noted by federal media - NTV TV, Culture, ORT, RTR - Expertise, Health program (and many others). A large number of publications (Big City, Gastronome, Fusion Komsomolskaya Pravda, Company Health Formula, Restaurant Gazette, etc. about 40 articles, devoted to mate, in which our club acts as an expert of this beverage (see more ...) . Center’s activity is awarded with diplomas given by The Moscow Government, the Ministry of Agriculture of the Russian Federation, and others.

The club promotes the culture of drinking mate in our country

Now we offer you an extensive partner program:

1. Historical reconstruction of authentic rituals (Brazilian, Argentine, sacral, etc.)

2. Individual development of mate card and recommended recipes on basis of this enterprise.

3. Always a new delivery of products and accessories.

4. Organization of space for drinking mate (interior items, author's dishes, etc.)

5. Place-related events (various activities with historical scenarios).

6. Full information support.

7. Individual approach for wholesale companies, introduction of mate as an accompanying product, creation of programs for promotion of mate towards business partners.

We will be sincerely glad and we hope that joint activities will bring additional success and prosperity to your business!





ЕСЛИ ТРАДИЦИИ ПИТИЯ МАТЕ?


Из высушенной тыквы получался сосуд — калебас, на внешние стенки которого наносили причудливые узоры. Позже емкости для мате стали делать из дерева или металла, но и по сей день именно тыквенные калебасы считают самыми лучшими — ведь они обеспечивают нужную температуру при заваривании напитка и сохраняют его вкусовые достоинства. Мате пьют через специальную соломинку — бомбилью, прямую или изогнутую, с обязательным мундштуком в верхней части. Нижняя часть бомбильи снабжена ситечком с крошечными отверстиями. Делают такие соломинки обычно из серебра, дерева, кости или пластика. Любители горячего мате предпочитают короткие деревянные бомбильи, а холодный напиток принято потягивать через серебряные трубочки длиною 20— 25 сантиметров. Классический мате готовят в несколько этапов. Сначала в кале-бас засыпают сухую заварку на одну треть объема сосуда, накрывают емкость рукой и встряхивают несколько раз.

Затем сосуд наклоняют так, чтобы заварка ссыпалась к одной стенке, и в таком положении заливают листики столовой ложкой кипятка Бомбилью помешают в гущу заварки и снова осторожно встряхивают калебас для того, чтобы чаинки прикрыли низ соломинки. Теперь можно залить горячую воду (но не кипяток!) — в несколько приемов, с промежутком примерно в 30 секунд. Известно, что с каждым глотком вкус мате меняется — от легкого травяного в начале дегустации до явно выраженного терпкого в конце. Насладившись напитком, в калебас можно снова добавить горячую воду, считается, что чай второй и третьей заварки намного вкуснее первой. Истинные ценители мате знают и множество секретов матепития.

К примеру, тот, кто заваривает чай, должен подавать его, направив бомбилью в сторону гостя (недаром в странах Латинской Америки существует поговорка: мате наоборот — от ворот поворот). А еще этот напиток называют зеркалом чувств. Горячий мате с густой пеночкой символизирует любовь, холодный — равнодушие, мате с корицей «переводится» как «Я о тебе думаю», а очень сладкий — «Я тоже сгораю от страсти». Главное — ничего не перепугать!