About Club.


About Yerba Mate

About Yerba Mate в Клубе Матэ


"MATE" is called tea by mistake, because it is made of large, leathery, gear leaves of an evergreen high tree Yerba Mate. They are gathered three times a year by cutting off the young branches and tying them together in brooms, which are then dried on fire.
After drying leaves are grinded and roasted again on a small fire until they become gold yellow and get a special delicate aroma.
You can drink it at any time of a day. Its energizing effect can be best felt in the morning during breakfast, or when you take Mate with milk instead of breakfast. This recipe can completely replace breakfast as it contains all the necessary substances for a human organism. Indians believed, that Mate possesses a magic power.
Mate Tea belongs to the most wholesome products. In hot water all contained substances turn into a colloidal solution, are balanced and are assimilated easily. It normalizes mineral and protein metabolism, removes bad minerals and heavy metals, accumulated in organism, helps to make up for a deficiency in vitamins, micro and macroelements, promotes restoring of energy potential and vitamin balance at a cellular level. When drinking hot infusion with "bombilla", minerals and vitamins are consumed in small portions. As a result, the assimilation of substances is several times more productive.
Mate is a freshening, tonic divine drink, which does not contain any drug-like or coffein-like ingridients. Drinking of Mate has no age limits.




ЕСЛИ ИСТОРИЯ НАПИТКА МАТЕ ?


Растет МАТЭ в Южной Америке и у этого (напитка) чая очень долгая история. Одна из многих легенд индейского племени Гуарани повествует, что СА-А даровал индейцам сам Верховный Бог ВИРАКОЧИ. Это было наградой детям от Мудрого Отца за верное служение и почитание ВИРАКОЧИ (Са-а(англ.) – индейское название МАТЭ)
МАТЭ пили воины-индейцы перед сражением и оно даровало силу и нечувствительность к боли. МАТЭ использовали при общении с Духами и Богами. МАТЭ пили перед дальней дорогой и брали с собой, т.к. оно прекрасно заменяло пищу по своей питательности. У каждого индейца был с собой мешочек в котором всегда лежала порция листьев напитка, сосуд для МАТЭпития (калабас – calabacita) и соломинка бомбилья –(bombilla).
В Европу МАТЭ завезли европейцы-завоеватели. Кстати они же открыли и еще одно свойство чудесного напитка. Все матросы, употреблявшие МАТЭ во время плавания не болели цингой. Его первое название звучало как «Напиток Иезуитов», стоил МАТЭ дороже чая и приносил огромную прибыль «Святым отцам», так как плантации с МАТЭ, после завоеваний, принадлежали именно Ватикану. Из Европы МАТЭ очень быстро разошелся по миру.