About Club.


About Yerba Mate

About Yerba Mate в Клубе Матэ


"MATE" is called tea by mistake, because it is made of large, leathery, gear leaves of an evergreen high tree Yerba Mate. They are gathered three times a year by cutting off the young branches and tying them together in brooms, which are then dried on fire.
After drying leaves are grinded and roasted again on a small fire until they become gold yellow and get a special delicate aroma.
You can drink it at any time of a day. Its energizing effect can be best felt in the morning during breakfast, or when you take Mate with milk instead of breakfast. This recipe can completely replace breakfast as it contains all the necessary substances for a human organism. Indians believed, that Mate possesses a magic power.
Mate Tea belongs to the most wholesome products. In hot water all contained substances turn into a colloidal solution, are balanced and are assimilated easily. It normalizes mineral and protein metabolism, removes bad minerals and heavy metals, accumulated in organism, helps to make up for a deficiency in vitamins, micro and macroelements, promotes restoring of energy potential and vitamin balance at a cellular level. When drinking hot infusion with "bombilla", minerals and vitamins are consumed in small portions. As a result, the assimilation of substances is several times more productive.
Mate is a freshening, tonic divine drink, which does not contain any drug-like or coffein-like ingridients. Drinking of Mate has no age limits.




Какой матэ выбрать


Зеленый матэ - имеет цвет исключительно темно-зеленый, выглядит как мелко порезанная только что скошенная трава, просушивается естественным способом без каких либо дополнительных обработок. При естественной сушке сохраняется цвет листьев, но существует вероятность быстрого перехода самого ценного вещества матэина в кофеин.
Жареный матэ - тот же зеленый, но жареный по определенной технологии в печах ... Имеет коричневый цвет и напоминает обжаренный кофе. Содержание кофеина больше, чем в других сортах.
Золотой матэ - имеет золотисто-светло-фисташковый цвет. Мелко помолотое сырье и отсутствие большого количества веточек и палочек, говорит уже о его высокой технологии обработки. Наличие тонких черенков допустимо. Обязательное наличие пыли и воздушность сырья. Свежие ветки Yerba Mate связанные в небольшие веники складывают и продымляют на кострах или в глиняных печах, которые томят специальным деревом. Золотой Матэ называют - "зеленым золотом Аргентины", это главная отрасль современной индустрии страны.